Ingredienser för fyra portioner:
ca 250 g rå broccoli
1 vitlöksklyfta
30 g mandel utan skal
4 msk olivolja
saften av en halv citron
50 g parmesan
1 msk persilja
salt och peppar
bacon
pasta
tomat
olivolja
balsamicovinäger
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Lägg baconskivor i en form. Peppra dem och knaperstek dem i ugnen. Det tar cirka 30 minuter. (går att förbereda och förvara i kylen om du vet att du kommer ha riktigt tight om tid)
3. Koka pasta enligt anvisning på paketet.
4. Dela broccolin i mindre bitar och lägg den i en mixer.
4. Tillsätt olja, vitlök, mandel, citron, parmesan och persilja - Om man bara kunde fota doften som kommer när man mixar! :) Salta och peppra om du tycker att det behövs men var försiktig med saltet.
5. Blanda ner broccoliröran i pastan och rör om.
6. Dela baconskivorna i mindre delar o strö dem över pastan.
7. Dela tomater och ringa över olja, balsamicovinäger och havssalt.
Och lite kort om broccoli
Mycket gott är sagt och skrivet om broccoli.
Broccoli innehåller framförallt väldigt rikligt med C-vitamin. Det finns även gott om t.ex järn, fibrer och folat (annan form av B-vitaminet folsyra) Ett hekto broccoli täcker hela det rekommenderade dagsbehovet av C-vitamin för en vuxen person.
information från Livsmedelsverkets hemsida
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar