måndag 23 mars 2015

Kikärtsbullar med fetaostkräm


Vegetariskt igen!

Ingredienser:
2 dl okokta kikärtor
1,5 msk citronsaft
0,5 dl vetegroddar
0,5 dl vatten
4 msk persilja
1 klyfta vitlök
olja att steka i
1 dl turkisk yoghurt
1 dl fetaost
2 msk basilika

Gör så här:
1. Lägg kikärtorna i blöt och koka dem enligt anvisning på paketet. (eller använd färdigkokta)
2. Lägg kikärtor, citronsaft, vetegroddar, vatten, persilja och vitlök i en mixer och mixa till en smet.
3. Forma smeten till bullar.
4. Stek biffarna i en stekpanna med olja. Var inte för snabb att vända dem, då fastnar de lätt. Jag brukar inte vara snål med oljan i stekpannan när jag steker dessa bullar...
5. Smula ned fetaosten i en bunke och tillsätt yoghurt och basilika. Rör ihop.

Servera biffarna med ris och en tomatsallad.



Kikärtor 
Kikärtor har ett högt proteinvärde. De innehåller även mycket kostfiber, folsyra och järn. Fibrerna gör att vi känner en mättnadskänsla. Mättnadskänslan kan minska småätandet och därför göra det lättare att hålla vikten. Fibrer är också viktiga för att tarmarna ska fungera normalt.  Det finns mer att läsa om fibrer på livsmedelsverkets hemsida för den som är intresserad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar