söndag 22 mars 2015

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Ibland blir det bara inte rätt... jag tänker att det är lika bra att jag delar med mig även av mina misstag. Dagens matlagning fick ett gott slut ändå, även om det inte blev som jag hade tänkt mig.

Jag hade tänkt göra någon god vardagsmat med rådjur som bas...Därför hämtade jag upp en bit kött från frysen (Lite för stressad och ofokuserad kanske) Lergrytan lade jag i blöt eftersom jag tänkte att maten skulle få sköta sig självt då jag behövde öva lite inför nästa spelning.

När köttbiten hade tinat insåg jag till min förskräckelse en lever på drygt 500 gram! "Vad i hela friden gör jag med den här" tänkte jag. Levergryta for upp i huvudet, men nä... Det fick bli leverpastej - och då inte speciellt mycket cellospel.

Jag hade svårt för lukten så det kanske inte blev den mest glädjefyllda dagen i köket, men resultatet blev så gott! Utöver levern använde jag mig av bacon, lök, ansjovis, ägg, mjölk, grädde, mjöl, salvia och timjan. Eftersom jag inte ser leverpastej som klassisk vardagsmat kommer receptet inte upp på just den här bloggen, men är det någon som är intresserad är det bara att ni hör av er - jag tror jag ska komma ihåg hur jag gjorde...

Det blev ingen vardagsmat för bloggen idag. För att få ihop kvällens middag fick jag istället rensa kylskåpet och använda fantasin.

Så dagens tips: Märk köttet i frysen. Själv insåg jag att jag nog behöver plugga på styckningsdetaljerna en aning också :)

Nästa inlägg blir förhoppningsvis ett recept på kikärtsbullar - lättare att inte ta fel på kikärtorna förhoppningsvis.

Tack Tony och Malin för peppande samtal och inspiration idag! Nu har jag leverpastej både i kyl och frys.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar