fredag 3 april 2015

Pasta med lax och soyabönor

Den här rätten blev till när jag gjorde en middag av det som fanns hemma i kylskåpet. Nu kan jag inte låta bli att köpa hem ingredienser och göra den om och om igen...

Ingredienser:
150 g lax
en burk färdigkokta soyabönor (eller köp okokta och koka själv om tiden finns)

2 msk olivolja
5 st ansjovisfiléer
2 msk riven parmesan
0,5 dl turkisk yoghurt
2 msk persilja
2 tsk timjan
salt och peppar
150 g spenat
pasta

Gör så här:
1. Skölj soyabönorna och lägg dem i en mixer.
2. Tillsätt olivolja, ansjovis, parmesan, yoghurt, persilja och timjan
3. Krydda laxen med salt och peppar och stek den. Dela den sen i mindre bitar (jag brukar steka min lax i ugn, men det går självklart bra på plattan också)
4. Koka fryst spenat enligt anvisningarna på paketet eller stek upp färsk spenat.
5. Koka pasta enligt anvisningar på paketet
6. Blanda bönsås, lax och spenat i pastan.

Ja, det är redan klart så!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar