Helgens brödbak!
Ingredienser:
25 g jäst
2 msk russin
8 dl vatten
1 msk nyponpulver
1 dl havre
2 msk linfrö
2 msk solrosfrön
1/2 msk salt
16-17 dl vetemjöl
Gör så här:
1. Smula ner jästen i en bunke och blanda ut med vatten
2. Hacka russinen och lägg i dem.
3. Fyll på med nypon, havre, linfrö och solrosfrön. Blanda med degblandare
4. Häll i vetemjölet lite i taget medan degblandaren är på.
5. Ta i saltet mot slutet och blanda några minuter till
6. Låt degen jäsa 3-4 timmar
7. Sätt ugnen på 180 grader
8. Lägg degen på ett mjölat bord och forma den till två limpor.
9. Mjöla två jäskorgar och lägg bröden i korgarna (eller direkt på en plåt med bakplåtspapper om du inte har jäskorgar)
10. Låt jäsa 30 minuter
11. Lägg bröden på plåt med bakplåtspapper om du använde jäskorgar.
12. Grädda i ugnen tills bröden har en innertemperatur på 96 grader. I min ugn tar det 50 minuter.
Imorgon söndag är det konsert! För er som vill lyssna på en blandning av verk skrivna av bland annat Mozart, rachmaninoff och jobim - kom till musikhögskolan i Örebro kl 14 eller kl 18. Biljetter går att köpa på ticnet eller på plats i dörren...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar