lördag 18 april 2015

Bröd med sesamfrön

Helgens brödbak! Sätt degen direkt efter frukost och njut sedan av en dag i solen under tiden degen jäser. Baka ut degen på framåt eftermiddagen och bjud på färskt bröd till middagsmaten.

25 g jäst
3 st torkade katrinplommon
8 dl vatten
1/2 msk salt
1 dl råggryn
1/2 dl sesamfrön
ca 16 dl vetemjöl
smör och sesamfrön till formarna

1. Finhacka katrinplommon
2. Smula ned jästen i en bunke
3. Blanda i vatten
4. Tillsätt katrinplommon, råggryn och sesamfrön. Blanda med degblandare
5. Tillsätt vetemjöl (lite i taget) och fortsätt att blanda.
6. Tillsätt salt. Blanda med degblandare i några minuter
7. Jäs brödet i cirka 6 timmar
8. Sätt ugnen på 180 grader
9. Smöra två 1,5 l formar och bröa dem med sesamfrön
10. Fördela degen i de två formarna
11. Jäs ytterligare cirka 30 minuter
12. Grädda i ugnen tills bröden har en innertemperatur på 96 grader.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar