torsdag 23 april 2015

Torskrygg

Idag blev det bråttom med maten. Kanske är detta lite lyxig vardagsmat men jämfört med färdigmat är det inte speciellt dyrt. Ibland får tiden köpas för pengar, för fort gick det...
Dagens middag blev torskrygg med blomkål. Till det serverade jag ris. Vill du göra ett billigare alternativ går det bra med annan vit fisk. Vill du få ner tillagningstiden ytterligare kan du byta ut riset mot couscous.

Ingredienser
400 g torskrygg (jag använder frysta MCS-märkta bitar som fått tina under natten)
citronrapsolja
dragon
örtsalt
paprikapulver
ca 400 g ekologisk fryst blomkål
0,5 dl dill
1 msk smör
salt och peppar


Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Lägg torskbitarna i en form. Ringla på citronrapsolja och krydda med dragon, örtsalt och paprikapulver. Sätt in formen i ugnen tills den har en innertemperatur på 52 grader (ca 20 minuter)
3. Koka ris eller couscous
3. Koka blomkål enligt anvisning på paketet. Häll av vattnen. Lägg i en klick smör, dill och krydda med salt och peppar. Mixa med stavmixer till en slät puré.


Torsken innan den åkte in i ugnen
(för två personer)


Nästa vecka kommer musikhemmakocken att spendera all ledig till i musikrummet med cellon. På tisdag är det genrep inför konserter onsdag och lördag. Så av den anledningen kommer jag ligga lågt med bloggandet tills efter den 2/5. Men kom gärna och lyssna på oss vid Musikhögskolan i Örebro (onsdag) eller i Nora kyrka (lördag) 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar